Partnerstvo SAS-a i Microsoft-a oblikovat će budućnost analitike i umjetne inteligencije

SAS analitika i umjetna inteligencija će se jače integrirati s Microsoft Azure-om kako bi ponudili Cloud rješenja svojim korisnicima

Microsoft korporacija i kompanija SAS najavili su strateško partnerstvo koje će omogućiti pokretanje svih SAS-ovih rešenja u Cloud-u, što će omogućiti kompanijama unapređivanje poslovanja i iskorištavanje prednosti digitalne transformacije. Kao dio partnerstva, kompanije će prebaciti SAS-ove analitičke proizvode i industrijska rješenja na Microsoft Azure kao preferiranog pružatelja usluga za SAS Cloud. SAS-ova industrijska rješenja i ekspertiza također će donijeti dodatnu vrijednost Microsoftovim korisnicima iz područja poput zdravstva, financijskih usluga i mnogobrojnih drugih industrija.

Partnerstvom ćemo pomoći našim korisnicima da širokim setom SAS-ovih analitičkih rješenja na Microsoft Azure-u ubrzaju rast i pronađu nove načine pokretanja inovacija,“ rekao je Scott Guthrie, izvršni potpredsjednik Microsoft kompanije za Cloud i umjetnu inteligenciju. „SAS, s priznatom ekspertizom u analitici, nauci o podatcima i strojnom učenju, je strateški partner kompanije Microsoft, a zajedno ćemo pomoći kupcima iz više desetina industrija u rješavanju njihovih najkritičnijih i najsloženijih analitičkih izazova.“

Organizacije širom svijeta migriraju u cloud kako bi stvorile uvjete za inovacije i brže napredovale prema svojim poslovnim ciljevima. Kao dio ove tranzicije, mnogi kupci, poput zdravstvenog sistema Mercy sa sjedištem u St. Louis, seli svoju SAS analitiku u Azure kako bi poboljšali performanse i ekonomičnost.

SAS i Microsoft imaju zajedničku viziju – pomoći klijentima da ubrzaju svoje inicijative za digitalnom transformacijom. Postoji obostrano razumijevanje da je ključ u „obogaćivanju“ podataka i poboljšanju života donošenjem boljih odluka“, rekao je Oliver Schabenberger, operativni i tehnički direktor SAS-a. „Partnerstvo sa Microsoft-om pruža jednostavniji put do cloud-a, koji daje brži i lakši pristup SAS rješenjima, omogućavajući pouzdane odluke sa analitikom koje svi, bez obzira na nivo vještine i znanja, mogu razumjeti“.

Partnerstvo se temelji na SAS integracijama kroz Microsoft cloud rešenja za Azure, Dinamics 365, Microsoft 365 i Power Platform i podržava zajedničku viziju kompanije za daljnju demokratizaciju AI i analitike.

(ps/sm)

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox