Pavić potvrdio očigledno - da je govorio u ime Vlade

Svatko tko se iole razumije u pojam glasnogovorništva zna da je funkcija glasnogovornika zastupanje nekoga u javnosti. Drugim riječima, ono što glasnogovornik kaže, zapravo misli onaj koga on zastupa. Pa tako zdravog razuma možemo reći da ograđivanje Jadranke Kosor od izjava glasnogovornika Vlade Mladena Pavića kako iza prosvjeda stoji opozicija, i njena izjava da on sam treba objasniti svoje izjave, zapravo… nema veze sa zdravim razumom.

 

To je potvrdio i sam Pavić koji je rekao da je govorio u ime Vlade te da je imao neke spoznaje za koje je smatrao da ih treba podijeliti s javnošću, piše Novi list.
I premda je predsjednik Ivo Josipović rekao da je opasno u javnost izlaziti s nekim tvrdnjama za koje ne postoje dokazi, Pavić tvrdi da će dokaza biti te dodaje kako smatra da još uvijek uživa premijerkino povjerenje.

Inače, HDZ-ov saborski zastupnik Frano Matušić izjavio je da je ono što Pavić tvrdi, istina. Također, tvrdi da se HNS-ov Radimir Čačić sastao s organizatorom splitskih prosvjeda Željkom Sačićem, koji je te tvrdnje, pak, prozvao „gnjusnom izmišljotinom“.

Bilo kako bilo, cijela situacija dokazuje da Vlada ili laže ili ispada jako smiješna. (MJ)

 

Izvor: Novi list, 3. ožujak 2011.
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox