PBZ nositelj certifikata Poslodavac Partner

Privredna banka Zagreb ove se godine pridružila nositeljima certifikata Poslodavac Partner. Banka je uspješno prošla kroz proces procjene svojih praksi upravljanja zaposlenicima te ostvarila vrlo visoke rezultate.


Riječ je o prestižnom priznanju koje konzultantska kuća SELECTIO dodjeljuje već preko 15 godina kompanijama s izvrsnim praksama u upravljanju ljudskim resursima. Certifikacijski tim iskusnih HR konzultanata vrlo je visoko ocijenio sva procjenjivana područja, a Banka se posebno istaknula izvrsnim praksama u upravljanju učinkom zaposlenika, dobro postavljenom HR strategijom te kvalitetno vođenim procesima regrutacije i selekcije.

Svi zaposlenici obuhvaćeni su sustavom ocjenjivanja i praćenja radne uspješnosti, a preko 95% zaposlenika u protekloj je godini prošao kroz neki oblik usavršavanja. Svim zaposlenicima dostupni su interni programi edukacije kroz Trening centar, a iz PBZ-a posebno su ponosni na svoju PBZ Poslovnu školu koja u 2021. godini upisuje svoju 15. generaciju polaznika. Uz to, Banka potiče i financira članstvo zaposlenika u stručnim udrugama te i na taj način omogućuje zaposlenicima dodatno stručno usavršavanje.

U protekloj godini u Privrednoj banci Zagreb posebna je pažnja posvećena psihičkom i fizičkom zdravlju zaposlenika. Uz ranije prisutne benefite poput redovnog sistematskog pregleda i ISBD Međunarodnog programa zdravstvene zaštite, kroz 2020. godinu organiziran je tim za psihološku pomoć zaposlenicima kao dodatna podrška u nošenju s novonastalim okolnostima. Krajem 2020. godine pokrenuta je i inicijativa „Prema boljem zdravlju“ s ciljem poticanja zaposlenika u vođenju aktivnijeg načina života kroz video program koji se sastoji od nekoliko setova kratkih vježbi koje su osmislili i snimili zaposlenici, a vježbe su zaposlenicima dostupne na PBZ Intranet portalu. Dodatno, u poslovnoj zgradi PBZ-a u Zagrebu nalazi se Bankin korporativni vrtić Čigra te je Privredna banka Zagreb jedna od rijetkih kompanija u Hrvatskoj koja na ovakav način osigurava bolje uvjete rada svojim zaposlenicima, a dodatna je vrijednost za zaposlenike i sufinanciranje dijela troškova vrtića.

Organizacija sudjeluje i u mnogim projektima kojima je cilj povezivanje poslodavaca i studenata te ima aktivnu suradnju s različitim studentskim udrugama. Uz to, PBZ redovito organizira humanitarne akcije, a kroz program „PBZ volontira“, potiču i razvijaju društvenu odgovornost svojih zaposlenika prema zajednici.

Drago nam je biti dio zajednice nositelja certifikata Poslodavac Partner. Ponosni smo što je trud koji ulažemo prepoznat kao i dobre prakse koje primjenjujemo te se ovim putem zahvaljujem cijelome timu Ljudskih resursa bez kojeg ne bismo bili tu gdje jesmo., istaknuo je Miroslav Halužan, Viši izvršni direktor u Ljudskim resursima.

Trenutno postoji 67 nositelja Certifikata u Hrvatskoj, Austriji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji, Rusiji, Sloveniji i Srbiji. PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox