Pernar se povlači da bi pripremao predizbornu kampanju?

Kako se po medijima počelo povlačiti da se prosvjednici ograđuju od Pernarovog vodstva, a i sam Ivan Pernar je nestao prije eskalacije prošlih prosvjeda, tportal.hr je kontaktirao organizatora Facebook prosvjeda. U kratkom razgovoru Pernar poručuje da ne podržava paljenje zastave EU-a, ali i da je postigao cilj, jer Vlada pada.

Osobno nikada ne bih spalio europsku zastavu ili pozvao druge da to učine. Nije problem u EU, nego u onima koji nas 10 godina vuku za nos pričama o 'obećanoj zemlji meda i mlijeka' - kazao je tportal.hr mladi organizator prosvjeda. Time je istaknuo da su prosvjedi protuvaldini, a ne protunijski. Nadodao je da nasilje nije rješenje, ali da razumije nezadovoljne prosvjednike.

Novi vođa prosvjednika?

Na pitanje o ugroženosti njegovog liderstva, ne od strane policije, već od samih prosvjednika, Pernar je za tportal.hr odgovorio - Službeni dio prosvjeda završio je na Cvjetnom trgu. Nakon odlaska prosvjedne kolone prema Markovom trgu otišao sam u Prvu policijsku postaju prijaviti novi prosvjed u petak u 18 sati. Želja mi je da se na prosvjedu istaknu novi ljudi, jer ne želim da on bude predstavljen kao prosvjed nekolicine, nego kao revolt mase.

Prvi cilj je postignut, a drugi?

Zaključio je kako je njegova zadaća ispunjena, jer je samo pitanje trenutka kad će Vlada morati raspisati izbore. Večeras ću vjerojatno ići u šetnju, ali zasigurno ne u prvom redu. Zapalio je prosvjednu iskru i sada se može lagano povući iz te priče. Znači li to da se Ivan Pernar okreće pripremama za izbornu kampanju?(mš)

 

 

 

Izvor: www.tportal.hr

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox