Pet milijuna Volvo vozila iz pogona u Ghentu

Foto: Poslovni savjetnik

Tvornica Volva u belgijskom Ghentu, koja je u pogonu od 1965. godine, nedavno je proizvela svoj 5-milijunti automobil.

To je velika prekretnica za cijelu Volvo grupaciju. Pet milijuna vozila je značajno dostignuće, izjavio je Lars Wrebo, stariji dopredsjednik odjela za proizvodnju pri Volvo Car Group. Jubilarni, 5-milijunti proizvedeni, Volvo automobil je Volvo V40 D2. Na njega se potpisalo gotovo 5.000 zaposlenika ovog pogona, a model je sada izložen na sajmu automobila Brussels Motor Show.

Potpisivanje ovog automobila simbolizira našu proizvodnu stručnost i timski rad, jer svi mi zajedno sudjelujemo u proizvodnji ovih automobila. Proizvodnja 5-milijuntnog vozila ne označava kraj sjajne Volvo povijesti, jer u ovaj pogon nastavit ćemo i dalje ulagati te time zadržati značajan doprinos belgijskoj ekonomiji, istaknuo je Geert Bruyneel, generalni direktor Volvo Car Gent.

Pogon u Ghentu je s vremenom izrastao u najveću tvornicu Volva kada su u pitanju proizvodne brojke. Tijekom posljednjih nekoliko godina, Volvo Car Gent proizveo je više automobila nego ikada prije. Rekordna je bila 2011. godina kada je proizvedeno čak 265.000 vozila, dok je protekla 2012. godina bila treća najbolja godina u povijesti tvornice, s proizvodnim učinkom od 258.000 vozila. Od 2004. godine proizvodnja je primjetno rasla s obzirom na odluku da se u ovoj tvornici proizvode manji Volvo modeli. Volvo Car Gent i dalje će biti okosnica naše industrijske strukture, napominje Wrebo.

Trenutno se u ovom pogonu proizvode tri Volvo modela. Volvo XC60 je predstavljen 2008. godine, a trenutno je najprodavaniji Volvo model širom svijeta. Od prošle godine proizvodi se model V40 u standardnoj i Cross Country izvedbi, a oba bilježe obećavajući početak prodaje. Treći model koji se od 2010. godine proizvodi u Ghentu je Volvo S60. (PS/HT)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox