Pevec tuži državu i traži više od pola milijarde kuna

Zdravko Pevec tuži državu i traži odštetu veću od pola milijarde kuna, piše poslovni.hr

Stečaj Peveca koji je postao pravomoćan 12. ožujka jedan je od najuspješnijih stečajnih postupaka u Hrvatskoj jer je zadržano poslovanje i radna mjesta te je uspješno postignut dogovor s bankama. Sada slijedi formiranje novog dioničkog društva u kojem će vlasnici biti najveći Pevecovi vjerovnici odnosno 750 dioničara od kojih je najveći država.

Unatoč dobrom ishodu njegove bivše tvrtke Zdravko Pevec ogorčen je te je odlučio podnijeti nekoliko tužbi. Njegova odvjetnica Silvana Smodlake pojasnila je da Pevec tuži državu za naknadu štete, i to po osnovi dobiti tvrtke i ulaganja njegove obitelji koja im nije pripala iz stečajne mase, a članovima obitelji Pevec iz stečajne mase je pripalo 830.000 kuna na ime plaća. Smatra i da mu je Porezna uprava namjerno i neosnovano blokirala račune.

Tužba je podnesena u veljači, a prvo ročište se očekuje 11. travnja na Općinskom sudu u Bjelovaru. Ukupna odšteta koja se traži iznosi 550 milijuna kuna. Bježao sam od javnosti posljednjih mjeseci, ali s obzirom na to da su se dogodile promjene u Vladi, to je za mene bilo zeleno svjetlo da se izborim za svoja prava, poručuje Pevec. (HT)

 

Izvor: www.poslovni.hr
Foto: Anto Magzan/Pixsell 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox