Philips najavio otkaze za 2 200 radnika

Nizozemski elektronički div Philips Electronics najavio je da će ukinuti daljnjih 2.200 radnih mjesta u sklopu programa dodatnog smanjenja troškova poslovanja, prenose europski mediji.

Taj proizvođač potrošačke elektronike već je najavio 800 milijuna eura vrijedan program smanjivanja troškova, koji je sada uvećan na 1,1 milijardu eura, prenosi britanski BBC. Rezanje troškova poslovanja provodi se zbog otežanih gospodarskih uvjeta i visokih mirovinskih troškova, navodi se u priopćenju kompanije.

Tvrtka je otkrila nove mogućnosti za daljnje smanjenje neefikasnosti i složenosti posovanja, među ostalim u sektorima brige o zdravlju i rasvjete, stoji u priopćenju kompanije. Dodatne mjere smanjenja troškova viškova zaposlenih pomoći će nam da ublažimo učinke nepovoljnih makroekonomskih uvjeta i izmjene računovodstva mirovinskih troškova, kaže se u priopćenju.

Plan smanjenja troškova bit će dovršen do 2014. godine, najavljuju u Philipsu. Pojašnjavaju da su poslovne aktivnosti znatno usporile i u Kini i u Europi. Lani je Philips ukinuo tisuće radnih mjesta u sklopu restrukturiranja poslovanja pod dirigentskom palicom novog izvršnog direktora Fransa van Houtena. Prošlu je godinu završio s gubitkom od 1,3 milijarde eura, nakon čega je dva tromjesečja zaredom poslovao s dobiti. (Hina/HT)

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox