Planet9 – elektroničke knjige dostupne apsolutno svima

Hrvatski Telekom detaljnije je predstavio novu uslugu Planet9 koja korisnicima omogućuje kupnju i čitanje e–knjiga kada god i gdje god to požele. Uslugu Planet9 HT je najavio još u travnju ove godine, a danas je ona postala dostupna doslovno svim ljubiteljima knjige u Hrvatskoj, bez obzira kojeg telekom operatora koriste.

 

Svi koji žele čitati elektroničke knjige od sada jednim klikom mogu odabrati i kupiti knjigu koju žele. Knjiga ostaje korisnicima u trajnom vlasništvu, a korisnici ju mogu prebaciti na bilo koji uređaj – računalo, e-čitač ili smartphone.

Usluga Planet9 omogućuje čitanje sadržaja na računalima, uređajima koji rade na Android operativnom sustavu, na IOS-u (iPhone i iPad) te e-čitačima, uređajima koji pružaju najbolje iskustvo čitanja elektroničkih publikacija i koji su bazirani na eInk tehnologiji. Dodatno, Planet9 kombinira koncept “oblaka” i e-knjiga. Naime, Planet9 korisniku nudi mogućnost vlastite biblioteke u „oblaku” u koju, uz knjige kupljene na Planetu9, korisnik može spremiti i knjige kupljene drugdje, kao i osobne dokumente u pdf formatu.

Sustav funkcionira tako da napredna platforma Planet9 korisniku automatski, prilikom kupnje knjige, primjerak sprema u njegovu biblioteku u oblaku odakle ju može preuzeti i čitati sa bilo kojeg uređaja (ukoliko ima aktiviran Adobe ID) koji imaju Planet9 aplikacije i to neograničen broj puta.

Kao prvi partner hrvatskih izdavača, Planet9 nudi najzanimljivije naslove s područja domaće i strane književnosti koje čitatelji jednostavno mogu pronaći na adresi www.planet9.hr i preuzeti odmah nakon plaćanja nekom od kreditnih kartica. Od danas su na Planetu9 dostupne odabrane knjige izdavača Algoritam, Disput, Durieux, Erasmus naklada, Fraktura, Mozaik, Matica Hrvatska i Znanje, a u pripremi je suradnja i s brojnim drugim izdavačima. Platforma će se svaki dan nadopunjavati novim knjigama.

Vera Pećar, voditeljica projekta Planet9, ovom prilikom je izjavila: Uz Planet9, knjigu koju želimo možemo kupiti i čitati gdje god se nalazimo, u bilo koje doba dana ili noći. Osim toga možemo ponijeti cijelu svoju biblioteku sa sobom u džepu. Ljubitelji knjige će u svim T-Centrima diljem Hrvatske moći kupiti i e-čitač Sagem Binder koji će im omogućiti vrhunsko iskustvo čitanja. E-čitači će u T-Centrima biti dostupni od sljedećeg tjedna, a podatkovni promet je za sve koji skidaju knjigu na e-čitač u potpunosti besplatan.

Kupovina e-knjige vrlo je jednostavna. Sve što čitatelji e-knjige trebaju napraviti je na stranici www.planet9.hr jednim klikom odabrati željenu knjigu i platiti kreditnom karticom. Kupljena knjiga sprema se u oblak, a čitatelji mogu uživati u čitanju sadržaja na bilo kojem uređaju koji je aktiviran Adobe ID-em. (PS/MJ)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox