Platio ljetovanje gradskim novcem?

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

USKOK je podigao optužnicu protiv Olega Butkovića, gradonačelnika Novog Vinodolskog i bliskog suradnika šefa HDZ-a Tomislava Karamarka.

U optužnici ga se tereti za zloporabu gradonačelničke funkcije i pogodovanje zamjeniku direktora Hrvatskih voda Siniši Šircu.

Butkovića USKOK optužuje da je protuzakonito sredstvima Grada Novog Vinodolskog platio ljetovanje Siniši Šircu, zamjeniku direktora Hrvatskih voda, te članovima njegove obitelj u iznosu od 33 tisuće kuna.

Siniša Širac također je optužen zbog poticanja Butkovića na zloporabu položaja. Ovo je politička optužnica, a pred hrvatskim pravosuđem, kojemu vjerujem, dokazat ću vlastitu nedužnost, izjavio je jučer Oleg Butković.

Njegova stranka, HDZ, podržava gradonačelnika.

Sve što Butković kaže, podržavamo. To je predizborna optužnica, izjavila je glasnogovornica HDZ-a Silvana Oruč Ivoš.

Butkovićev odvjetnik iz Rijeke Milenko Škrlec kaže da nema govora o nagodbi, a ni o napuštanju gradonačelničke funkcije, piše jutarnji.hr.

Zasad nema nagodbe. Poslali smo prigovor na optužnicu, dodao je odvjetnik Škrlec. Butkovića su u istražnom dijelu zastupali Sanaderovi odvjetnici Čedo Prodanović i Jadranka Sloković, pa se Butkovića, neslužbeno doznajemo, često moglo vidjeti u njihovim uredima, kao i u onom odvjetnika Gorana Suića. (sj)

 

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox