Po kvalitetan autoplin dolazite na BP Petrola

Cijena autoplina u veljači pala je ispod 5 kuna za litru čime je ovo ekološki prihvatljivo gorivo opet postalo itekako cjenovno zanimljiva pogonska alternativa domaćim vozačima. Naime, u situaciji u kojoj je litra plina ponovno gotovo dvostruko jeftinija od litre benzina, potvrđuju stručnjaci, većini vozača se isplati ugradnja plinskih instalacija u vozilo.

 

No, gotovo jednako kao omjer cijene autoplina i benzina za odluku vozača o ugradnji plinske instalacije važna je dostupnost kvalitetnog autoplina. A tu su benzinske postaje grupe Petrol u prednosti.

Grupa Petrol na svojim benzinskim postajama nudi samo najkvalitetniji autoplin koji ima najoptimalniji omjer smjese propana i butana te osigurava savršen rad motora i optimalnu potrošnju goriva. Redovitim korištenjem takvog kvalitetnog autoplina padaju i troškovi održavanja jer se životni vijek motora može produžiti i do 35 posto u usporedbi s motorom koji kao pogonsko gorivo koristi samo benzin. Još jedna vrlo važna prednost korištenja autoplina ispred benzina su mnogo čišći ispušni plinovi koje omogućuje potpuno sagorijevanje mješavine „plin-zrak“ u cilindrima motora. Zbog toga su emisije ispušnih plinova u okoliš smanjene za čak 30-tak posto, što autoplin svrstava u skupinu 'zelenih' goriva.

Posljednje studije pokazale su da za razliku od benzina sagorijevanje kvalitetnog autoplina rezultira sa 34 posto dušikovog oksida manje u atmosferi, 15 posto manje ugljičnog dioksida, između 50 i 60 posto manje ugljičnog monoksida te između 30 i 40 posto manje smoga, dok su emisije ostalih toksina svedene gotovo na nulu.

 

Grupa Petrol trenutno u Hrvatskoj ima ukupno 80 benzinskih crpki, a na njih 40 u ponudi ima i autoplin.

 

(PS/SJ)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox