Počeli Microsoft Windays12: Nagrade za IN2, King ICT, Lamu i dizzy.hr

Jedna od najvećih poslovno-tehnloških konferencija Microsoft WinDays12 otvorena je u Rovinju dodjelom nagrada nezavisnim proizvođačima softvera, a nagrade su dobili IN2, KING ICT, Lama, Mobilna informatika i dizzy.hr.

Nagradu za najnaprednije tehnološko rješenje osvojila je tvrtka IN2 za aplikaciju KinectIN2. Ovo rješenje temeljeno je na inovativnim Microsoftovim tehnologijama kao što je Kinect, uz širok spektar primjene u vertikalama poput financija, maloprodaje i zdravstva.

U kategoriji nagrade za rješenje s najvećom poslovnom vrijednošću, pobjedu je odnio King ICT za Sustav za podršku Alarm centrali. Rješenje omogućava središnje upravljanje HAK-ovim 1987 kontaktnim centrom, a sustav pokriva poslovne procese od zaprimanja poziva za pomoć, upravljanja sustavom komunikacije s interventnim vozilima do obrade i analitike svih podataka.

Nagradu za rješenje s najvećom poslovnom vrijednošću u kategoriji za male tvrtke osvojila je Lama, za sustav EduPlan/EX. Rješenje omogućava planiranje i evidenciju održavanja i posjećivanja nastave s kontrolom pristupa predavaonicama, automatiziranu izradu rasporeda za nastavni prostor u studijskoj godini, kao i izvješćivanje za potrebe državne uprave i statistike. Ovaj sustav već se koristi na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu.

Salespod najinovativnije rješenje

Najinovativnijim rješenjem startup tvrtke u 2012. godini proglašen je Salespod, SaaS sustav za mobilno poslovanje koji je izradila tvrtka Mobilna informatika. Sustav je prilagođen potrebama veletrgovaca i distributera, a uspješno se koristi i za evidentiranje i praćenje provedbe svih vrsta terenskih aktivnosti. Osim dinamičkih obrazaca za prikupljanje podataka s terena, sustav omogućava i izradu veleprodajnih i maloprodajnih narudžbi, ispis računa, izradu fotografija, praćenje GPS lokacije i kilometraže vozila kao i radnog vremena zaposlenika, a Salespod Cloud omogućava praćenje svih aktivnosti terenskih djelatnika te analizu prikupljenih podataka.

Kao i svake godine, osim nagrada za softverska rješenja, dodijeljena je i posebna nagrada za osobu iz Microsoftove zajednice razvojnih inženjera. Tu je nagradu ove godine, za zasluge u promociji korištenja novih tehnologija i doprinos rastu i razvoju zajednice, osvojio Domagoj Pavlešić iz tvrtke dizzy.hr. Dobitnika u ovoj kategoriji bira sama zajednica, a Pavlešić već niz godina razvija najrazličitija rješenja temeljena na internetskim tehnologijama kao što su web-aplikacije, portali te sustavi za upravljanje sadržajem. (ps/jk) 

 

Foto:  Draško Ivanišević, direktor Windaysa (Petar Glebov/PIXSELL)

 

 

 


 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox