Počeo štrajk učitelja, znanstvenika i medicinskih sestara

Foto: Shutterstock

Sindikati učitelja, nastavnika, sveučilišnih profesora, znanstvenika i medicinskih sestara organizirali su jednodnevni štrajk upozorenja zbog otkazivanja TKU i smanjivanja plaća.

Pod okriljem Matice hrvatskih sindikata i Hrvatskog školskog sindikata Preporod štrajka se u gotovo svim osnovnim i srednjim školama, u znanstvenim ustanovama i zdravstvenom sustavu, piše HRT

Zbog štrajka neće raditi praktično sve škole u Hrvatskoj pa sindikalci preporučuju roditeljima da ne poslušaju ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića, koji ih je jučer pozvao da pošalju svoju djecu u škole, te da ih ne šalju na nastavu koja se ionako neće održati. Za djecu koja ipak dođu u škole odgovorni će biti ravnatelji, koji moraju organizirati njihovo čuvanje.

Učitelji i nastavnici će jutros održati zborove radnika a nakon toga u školama će ostati dežurati štrajkaški odbori, dok ostali članovi sindikata mogu ostati štrajkati na svojim radnim mjestima ili, ako žele, mogu otići kući, kažu sindikalci.

Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta priopćeno je kako Vlada neće platiti vrijeme provedeno u štrajku. Upozoreno je i da su ravnatelji dužni osigurati održavanje nastave te voditi evidenciju o tome tko radi, a tko je u štrajku. (HT)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox