Podizanje gotovine od sada na blagajnama Konzuma i Tiska

Konzum i Tisak u suradnji sa Zagrebačkom bankom uvode novu uslugu podizanja gotovine na svojim blagajnama pod nazivom „Podigni novac“.

Navedena usluga omogućit će brzu, jednostavnu i sigurnu isplatu novca korisnicima debitnih i kreditnih kartica Maestro, Cirrus, MasterCard, Visa, Visa Electron i Diners izdanja svih domaćih i inozemnih banaka i kartičnih kuća. Usluga „Podigni novac“ bit će dostupna svim korisnicima u više od 700 prodavaonica Konzuma i 900 kioska Tiska i Tisak Media centara.

Minimalan iznos novca koji se može podići u sklopu ove nove usluge iznosi 50 kuna. Maksimalan iznos koji se može podići na blagajnama malih Konzumovih prodajnih mjesta i kioscima Tiska je 1.000 kuna, a u Tisak media centrima, Konzum maxi i Super Konzum prodavaonicama moguće je podignuti i do 3.000 kuna. Izdavatelji kartica, banke i kartične kuće naknadu za korištenje ove usluge naplaćuju sukladno svojim internim aktima. Radi se o usluzi koja je jednaka onoj koju pružaju klasični bankomati i nije uvjetovana kupnjom u Konzumu i Tisku.

Način korištenja je jednostavan, korisnik na blagajni samo treba zatražiti željeni iznos novca te predočiti svoju debitnu ili kreditnu karticu. Unošenjem PIN-a transakcija se autorizira te se s računa skida traženi iznos koji se korisniku predaje u gotovini. Prilikom korištenja usluge „Podigni novac“ zaposlenici Konzuma i Tiska uz novac, korisnicima predaju i potvrdu transakcije sa POS uređaja te dodatan račun iz blagajne. Provođenje usluge “Podigni novac” prolazi isti način odobravanja kao i podizanje novca na bankomatu koje se odobrava isključivo korištenjem PIN-a. Navedeno omogućava dodatnu razinu sigurnosti transakcija i zaštite korisnika.

Nova usluga „Podigni novac“ svim korisnicima u Konzumu i Tisku omogućit će jednostavnije i pristupačnije podizanje gotovine, a naročito je pogodna za inozemne turiste za vrijeme trajanja turističke sezone budući da će im tako biti omogućeno lakše podizanje gotovine u domaćoj valuti. Na takav način Konzum, Tisak i Zagrebačka banka nastavljaju sa implementacijom novih projekata te se još jednom dokazuju kao lideri u segmentu uvođenja inovativnih i kreativnih usluga. (PS)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox