Poduzetnički inkubator za Vukovar

U Vukovaru je predstavljen program Poduzetnički inkubator, a poduzetnici su imali priliku podijeliti svoje probleme s ministrom Gordanom Marasom, piše hrt.hr

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras u Vukovaru je predstavio Poduzetnički inkubator, koji bi trebao pridonijeti gospodarskom razvoju istoka Hrvatske i potaknuti poduzetništvo. Poslovni ljudi iz Vukovara iskoristili su posjet ministra da ga upoznaju problemima koji su univerzalni i za ostatka zemlje, a to su nelikvidnost i porezna opterećenja.

Ministar je najavio da to nisu jedine mjere koje se poduzimaju, a danas je u planu donošenje programa za poticanje poduzetništva pod nazivom Poduzetnički impuls. Očekujemo da će program "Poduzetnički impuls" dati konkretne rezultate nakon godinu dana provedbe, a sav novac uložen u njegovu provedbu za tri će godine, otvaranjem novih radnih mjesta, biti vraćen u državni proračun, rekao je ministar.

Maras je tijekom susreta s malim poduzetnicima i obrtnicima Vukovarsko-srijemske županije istaknuo kako će Vlada nastaviti s provedbom mjera kojima je cilj rasterećenje gospodarstva od svih nepotrebnih ograničenja i nameta. (HT)

 

Izvor: www.hrt.hr

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox