Policija blokirala kuće radnika Jadrankamena, a jednog privela

Da bi se radnicima onemogućio odlazak pred tvornicu Jadrankamena policija je jutros blokirala prilaze kuća radnika i sindikalnih povjerenika, piše dnevnik.hr

Tijekom dana u tvornicu Jadrankamena dolazi stečajni upravitelj Ivo Bučan, protiv čijeg dolaska su radnici namjeravali prosvjedovati, jer misle da to znači konačnu rasprodaja poduzeća. Prema prvim informacijama policija je radnicima blokirala prilaze kuća, a jedan od njih odveden je na ispitivanje i nad njim se provodi kriminalistička obrada.

Iz PU splitsko - dalmatinske kažu da policija postupa po nalogu Suda te osigurava nesmetano stanje javnog reda i mira. Neslužbena je informacija da policija omogućava ulazak stečajnog upravitelja u tvornicu Jadrankamena.

Radnici pod svaku cijenu žele da se proizvodnja u Jadrankamenu nastavi. Tvrde da se brački kamen traži svugdje u svijetu te da je nemoguće da za njega nema mjesta na tržištu. Radnici pretpostavljaju kako bi stečaj Jadrankamena bio samo paravan za nove zakulisne igre i preuzimanje tvornice od strane drugih igrača.  Građanska akcija na svojem Facebook profilu tvrdi da su cijela Pučišća pod policijskom opsadom. (HT)

 

Izvor: www.dnevnik.hr
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox