Policija pronašla kradljivce laptopa s tajnama Državnog odvjetništva

Nakon deset dana velike i diskretne potrage po Zagrebu policija je pronašla dvojicu lopova i vratila ukradeno prijenosno računalo zamjenika državnog odvjetnika Dražena Jelinića.  

Cijela krađa odigrala se 14. rujna kada je Jelinić nakon posla došao popiti kavu i odmoriti na terasi restorana Boban u Gajevoj ulici u centru Zagreba. Sjeo je na terasu i pokraj sebe odložio torbu s dokumentima i osobnim stvarima, ali i prijenosnikom u kojem je spremljena velika količina elektronskih dokumenata prepunih imena ljudi koji su već na optuženičkim klupama i onih koji se tamo tek trebaju naći, piše Jutarnji list

Lopovi nisu imali pojma što su ukrali pa je tako izbjegnut veliki skandal. Nakon što su ukrali računalo predali su ga jednom od svojih jataka koji je organizirao skidanje šifrirane zaštite, ali to nije uspio učiniti jer ih je uhitila zagrebačka policija, a jučer je i službeno potvrdila da su kriminalistički obradili dvojac koji se dovodi u vezu s krađom. Neslužbeno, radi se o Ivi J. i Omeru C.

Zanimljivo je i da su Ivo J. i Omer C. (jedan od njih ima već 130 kaznenih prijava) prije toga, u hotelu Regent Esplanade, ukrali novčanik umirovljenom časniku američke vojske, navodno članu izaslanstva koje je tu imalo sastanak s ljudima iz MORH-a. Policajci su, nakon obrade krađe tog novčanika, shvatili da imaju i kradljivce laptopa. Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, i njih dvojica su u jednome trenutku shvatili da su ukrali nešto što prelazi njihove mogućnosti, a zbog čega bi mogli imati mnogo problema, te su postali kooperativni. (HT)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox