Poliglot zanijemio na pitanja USKOK-ovih tužitelja

Bivši premijer Ivo Sanader iznio je obranu i porekao krivnju u slučaju Fimi medija, no nije želio odgovarati na pitanja USKOK-ovih tužitelja, izjavio je nakon dvostanog saslušanja u zatvoru u Remetincu jedan od njegovih branitelja.

Odvjetnik Čedo Prodanović je po izlasku sa saslušanja iz Remetinca izjavio da Sanader nije odgovarao na pitanja kako ne bi olakšavao posao tužiteljstvu. Objasnio je da je na obrani i osumnjičenom Sanaderu da se brani, a na USKOK-u da dokazuje svoje teze. Kazao je da je Sanader završio sa svojom obranom u slučaju Fimi medija te da će se idućeg tjedna u srijedu, 27. srpnja ponovno naći pred USKOK-ovim istražiteljima kada će iznijeti obranu u slučaju navodnog uzimanja 3,5 milijuna kuna provizije od Hypo banke dok je bio zamjenik ministra vanjskih poslova (1994. i 1995.) za kredit od 140 milijuna tadašnjih austrijskih šilinga koji je odobren hrvatskoj vladi.

Prodanović je ocijenio da je nastup bivšeg premijera pred predstavnicima USKOK-a bio "uvjerljiv". Sanader je umjesto u USKOK-u, zbog ozlijeđene noge saslušan u zatvoru u Remetincu u kojemu se nalazi od početka tjedna kada ga je izručila Austrija. (Hina/mš)

 

Foto: Boris Scitar/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox