Politički kraj Ivana Šukera?

Foto. Patrik Macek/PIXSELL

Županijski odbor HDZ-a Zagrebačke županije jednoglasno je raspustio Gradski odbor stranke u Velikoj Gorici te imenovao povjerenstvo na čelu s potpredsjednikom ŽO HDZ-a Rudolfom Vujevićem, potvrdio je predsjednik ŽO HDZ-a Dražen Bošnjaković.

Kao razloge raspuštanja Bošnjaković je naveo loše funkcioniranje i podjele unutar organizacije, zbog čega je većina temeljnih ogranaka stranke u Velikoj Gorici zatražila raspuštanje Gradskog odbora, piše HRT

Time je završila vladavina bivšeg ministra financija Ivana Šukera u velikogoričkom HDZ-u, na čijem je čelu bio od 2000. godine. Doznaje se da se to dogodilo zbog sukoba s gradonačelnikom, također HDZ-ovcem Draženom Barišićem. Naime, Šuker nije želio da se Barišić na lokalnim izborima u svibnju ponovno kandidira za gradonačelnika Velike Gorice, nego je istaknuo nepoznatog kandidata. Dio HDZ-ovaca se pobunio, a najviše mladež, pa je to dovelo do raspuštanja. Sadašnja garnitura HDZ-ovaca podupire Barišića za gradonačelnika.

Bošnjaković je istaknuo da povjerenstvo treba konsolidirati organizaciju i pripremiti je za lokalne izbore. Očekuje se da će HDZ-ov kandidat za velikogoričkog gradonačelnika biti sadašnji gradonačelnik Dražen Barišić, kojemu, dodaje Bošnjaković, ankete daju najveće šanse da osvoji još jedan mandat. Naglasio je da se za Barišića kao kandidata za gradonačelnika opredijelila većina temeljnih ogranaka HDZ-a u Velikoj Gorici. (HT)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox