Poljoprivrednici iz FBiH blokirali granične prijelaze s RH

Poljoprivrednici s područja Federacije Bosne i Hercegovine blokirali su nekoliko graničnih prijelaza između BiH i Hrvatske a više stotina članova različitih udruga koje okupljaju poljoprivrednike okupilo se na prosvjedu ispred sjedišta federalne vlade u Sarajevu koja je izvanredno zasjedala.

Prema izvješćima policije i lokalnih medija blokirane su ceste koje vode ka graničnim prijelazima Doljani kod Metkovića, Kamensko kod Livna, Izačić kod Bihaća te Orašje. Prema informacijama iz bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) promet kod Doljana i Kamenskog u potpunom je prekidu a preko Izačića i Orašja odvija se otežano. Promet pred sjedištem vlade Federacije BiH u Sarajevu je blokiran a prosvjednici su tamo parkirali i veći broj traktora te priključnih vozila.

Poljoprivrednici iz FBiH traže od vlade isplatu poticaja za zadnje tromjesečje 2010., formiranje zaštitne cijene za pšenicu i mlijeko te preraspodjelu sredstava namijenjenih kao poticaj proizvodnji hrane u 2011. Nama je cilj da prosvjede što prije okončamo, ovo su prosvjedi protiv vlade Federacije a ne građana - rekao je za Hinu predsjednik Seljačkog saveza Federacije BiH Dragan Pavlović. Dodao je da će se blokada nastaviti dok se ne ispune uvjeti poljoprivrednika. (Hina/mš)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox