Poljoprivrednici u Ferovcu nastavili prosvjed

 Prosvjed poljoprivrednika u Ferovcu u Požeško-slavonskoj županiji nastavlja se i prosvjednici su jutros ponovno traktorima zapriječili raskrižja cesta prema Slavonskome Brodu i Našicama.

Tijekom noći prometnice su bile odblokirane, a unatoč hladnoći seljaci su uz cestu na prosvjednom punktu probdjeli noć.

Unatoč jučerašnjem dogovoru dijela udruga poljoprivrednika s ministrom poljoprivrede Petrom Čobankovićem, poljoprivrednici u Ferovcu prosvjeduju već treći dan, a organizator prosvjeda požeško-slavonskih seljaka Dragutin Dukić kaže kako i dalje očekuju da ministar Čobanković dođe u Ferovac i osobno im predoči rezultate jučerašnjih pregovora u ministarstvu.

Prosvjedi seljaka nastavljaju se i u Bjelovarsko-bilogorskoj, Krapinsko-zagorskoj i Varaždinskoj županiji.

Seljaci koji prosvjeduju imaju potporu i Sindikata hrvatskih seljaka čiji je predsjednik Tomislav Pokrovac najavio širenje prosvjeda i na druge županije.

Sastanak s Čobankovićem

Ministar Čobanković jučer je razgovarao s predstavnicima udruga poljoprivrednika, koji nisu u prosvjedima, a na tom su sastanku dogovorena rješenja vezano za isplatu poticaja, mogućnostima za snižavanje cijena zakupa zemljišta, za bržu legalizaciju izgrađenih objekata, te mogućnostima da ne dođe do značajnijeg povećanja cijena plavog dizela.

Predstavnici udruga koji su bili na jučerašnjem sastanku izrazili su zadovoljstvo sastankom napominjući kako probleme treba rješavati za stolom, odnosno u resornom ministarstvu, a na sastanku je bilo 26 predstavnika udruga. (Hina/jk)

 

Foto: Dusko Mirkovic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox