Poljski PZU kupuje udio u Croatia osiguranju?

Poljski osiguravatelj PZU detaljno će razmotriti mogućnost kupnje udjela u hrvatskom osiguravatelju Croatia osiguranje, rekao je glasnogovornik te najveće osiguravateljske kuće u srednjoj i istočnoj Europi.

Ministarstvo financija jučer je objavilo natječaje za izbor savjetnika za privatizaciju i dokapitalizaciju Hrvatske poštanske banke (HPB) i Croatia osiguranja. U priopćenju MFIN-a navodi se da rokovi istječu za HPB 29. listopada, a za Croatia osiguranje 30. listopada, dok se izbor savjetnika očekuje u studenom, piše HRT

Hrvatska Vlada je postupak izbora savjetnika za privatizaciju i dokapitalizaciju Croatia osiguranja pokrenula na sjednici održanoj 12. srpnja, a radi prodaje oko 50 posto vlasničkog udjela u toj osiguravajućoj kući. Država u Croatia osiguranju ima preko 82 posto temeljnog kapitala, a Vlada namjerava prodati negdje do 50 posto vlasničkog udjela, rekao je ministar financija Slavko Linić, dodajući kako Vlada želi zadržati 25 posto plus jednu dionicu kako bi mogla sudjelovati u donošenju strateških odluka.

Poljski PZU već je ranije izrazio zanimanje za jačanje prisutnosti na tržištima izvan Poljske, poglavito na području Balkana, u što bi mogao utrošiti i do 2,2 milijarde dolara. (HT)

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox