Pomama: Apple u tri dana prodao čak četiri milijuna iPhonea 4S

Apple je u tri dana prodao čak četiri milijuna iPhonea 4S. Prodaja je u petak počela u Japanu, Australiji, Francuskoj, Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Sjedinjenim Državama i Kanadi.

U prva 24 sata prodaje tvrtka je primila više od milijun narudžba online, dok je prethodni model iPhone 4 u isto vrijeme naručilo 600 tisuća ljudi, iako se nudio u manjem broju zemalja.

iPhone 4S predstavljen je samo dan prije smrti predsjednika Applea Stevea Jobsa i isprva su ga proglasili razočaranjem jer nije iPhone 5, kako se očekivalo, a izgleda jednako kao prethodni model iPhone 4. No softver za upravljanje glasom Siri pomogao je da novi telefon postigne rekord u online narudžbama.

Zajedno s novim iPhoneom više od 25 milijuna korisnika u prvih je pet dana od predstavljanja instaliralo novi operativni sustav iOS 5, a besplatnom uslugom iCloud koristi se više od dvadeset milijuna korisnika.

Najnoviji iPhone bit će 28. listopada dostupan u još 22 zemlje, a do kraja godine u više od 70 zemalja. Vjeruje se da će u prosincu biti dostupan i u Hrvatskoj. (Hina/jk)

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox