Popijač intenzivno traga za novim kupcem Željezare Sisak

Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Đuro Popijač izjavio je da američka kompanija CMC definitivno izlazi iz CMC-a Sisak, bivše sisačke željezare, a nastavit će se intenzivna suradnja s ciljem pronalaska novog partnera.

CMC je definitivno odlučio izaći iz željezare Sisak, izjavio je Popijač nakon sastanka s predstavnicima CMC-a predvođenim izvršnim potpredsjednikom Hannsom K. Zoellnerom.

Popijač je kazao kako odluka američke kompanije za izađe iz željezare Sisak nije jedina, da će biti nekoliko zatvaranja ili prodaje njihovih operacija širom svijeta te da je to proces koji je američki CMC počeo provoditi na razini čitavog koncerna.

Proizvodnja cijevi im nije core business i u cilju konsolidacije poslovanja i rješavanja problema koje imaju na svjetskim tržištima odlučili su se za takav potez, rekao je.

Nastavit ćemo intenzivnu suradnju prvenstveno s ciljem pronalaska novog partnera. Interes će se sasvim sigurno pojaviti u onim segmentima i na onim tržištima i kod onih industrijskih igrača kojima je upravo to core business, kazao je Popijač.

CMC je angažirao konzultantsku tvrtku koja će odmah početi tražiti moguće potencijalne ulagače, i na istoku i u Europi i gdje god to bude moguće, s ciljem da se u najkraćem roku pronađe rješenje, rekao je ministar. (Hina/jh)

 

 

 

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox