Porast novozaposlenih i sezonaca u turizmu

U turističkom sektoru od početka ove godine do kraja kolovoza bilo je 15,1 tisuću novozaposlenih osoba, što je porast od 9 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, a novozaposleni u turizmu činili su i gotovo 56 posto ukupno novozaposlenih osoba u Hrvatskoj.

Osim porasta novozaposlenih, u turizmu se u osam mjeseci ove godine zaposlilo i više sezonskih radnika nego lani, i to za 10 posto više ili njih 10,6 tisuća, a to je udjel od 59 posto u ukupnom broju novozaposlenih osoba u turističkom sektoru u osam mjeseci, izvijestili su iz Ministarstva turizma pozivajući se na podatke Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ).

Komentirajući takve rezultate zapošljavanja u turizmu ove godine ministar turizma Veljko Ostojić naglasio je da je porast broja novozaposlenih jasan znak da se i tom segmentu posvećuje sve veća pažnja, kao i da su ključ uspjeha u turizmu velikim dijelom upravo turistički djelatnici koji kroz svakodnevni kontakt s gostima kreiraju sliku o našoj zemlji.

Ističe i da je Hrvatska dosadašnju turističku sezonu ove godine odradila odlično te da s obzirom na turističke rezultate konkurenata "možemo s ponosom konstatirati da smo ovogodišnji pobjednici na Mediteranu". Iako godina još nije završena vjeruje da će i njeni ukupni rezultati turističkog prometa pratiti dosadašnji porast. (Hina/HT)

 

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox