"Poskupljenje komunalija zahvala je Zagrepčanima što su glasali za Kukuriku koaliciju"

Predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović ustvrdio je da predloženi iznosi u gradskom proračunu za 2012. neće biti dovoljni za pokrivanje troškova javnog prijevoza pa će biti potrebne korekcije cijena, a razmišlja se, kaže, i o promjenama vezanima uz cijene vodoopskrbe i odvodnje.

Čović je to najavio tijekom aktualnog sata na sjednici zagrebačke Gradske skupštine odgovarajući na pitanja SDP-ove i HDZ-ove zastupnice Ivane Mlinar Horvat i Margarete Mađerić koje su se zanimale hoće li u 2012. doći do novog udara na standard Zagrepčana.

Poskupljenje komunalija čestitka je Zagrepčanima za Božić i zahvala što su glasali za Kukuriku koaliciju, kazala je zastupnica Božica Šolić (HDZ). Na pitanje kakva je budućnost Holdinga, Čović joj je odgovorio da na to gleda s optimizmom.

Poskupljenje javnog prijevoza

Čović je rekao kako neće doći do korekcija drugih cijena komunalnih usluga, a hoće li poskupjeti javni prijevoz i vodoopskrba i odvodnja, ovisit će o tome prolazi li gradski proračun i u kom obliku.

Trošak javnog prijevoza je jednu milijardu i 400 milijuna kuna (1,4 mlrd), a prihodi od karata 300 milijuna pa nam je jedino rješenje subvencija iz gradskog proračuna, naveo je Čović i dodao kako su tražili 900 milijuna, a dobili 530 milijuna uvećanih u drugom čitanju za dodatnih 85 milijuna kuna. ZET će, kaže, dobiti još i 20 milijuna za održavanje komunalne infrastrukture.

Čović napominje da bi cijena godišnjeg radničkog pokaza ostala ista, da bi cijene vozne karte za studente, učenike i umirovljenike trebale biti duplo manje od radničkih pokaza, dok bi najpotrebitiji i dalje imali besplatan prijevoz. (Hina/jk)

 

 


 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox