Poslovni prostor u središtu Zagreba za jednu kunu

Ako imate dobru ideju u sklopu inicijative "Otvorena vrata zatvorenih poslovnih prostora" možete iznajmiti poslovni prostor u središtu Zagreba za samo jednu kunu, piše poslovni.hr

Sve je pokrenuo zagrebački HNS, a incijativa se nedavno našla i pred Gradskim poglavarstvom. Riječ je o projektu u kojem mogu sudjelovati svi građani, a onima s najkreativnijim idejama prostori bi se dali u najam po simboličnoj cijeni od jedne kune, pod uvjetom da taj isti prostor i urede, odnosno da realiziraju svoju ideju.

Dragan Kovačević, predsjednik zagrebačkog HNS-a te inicijator samog projekta, pohvalio se da su se građani Zagreba javili s mnoštvom ideja. Najveći broj ideja odnosio se na razne male obrtničke djelatnosti, frizerske i slične zanate. Kovačević ističe da bi volio odobriti sve ideje samo kako bi se poslovni prostori stavili u funkciju te kako oni više ne bi zjapili prazni.

U proračunu se stvaraju deficiti, a neiskorišteni prostori se ne koriste. U slučaju obnove gradskih prostora koji zjape prazni, proračun bi se napunio i stvorila bi se nova radna mjesta, a to je daleko važnije od cijene najma koja je irelevantna u odnosu na vrijednosti koje bi se stvorile, kaže Kovačević Napominje da je u Zagrebu mnoštvo prostora koji zjape prazni, od Tratinske, Frankopanske, Ilice pa sve do šireg gradskog centra. Velik broj zgrada stoji i propada umjesto da se koriste za stvaranje novih vrijednosti.  Cijena najma za jednu kunu odnosila bi se na razdoblje od pet do 10 godina, a ona se vjerojatno neće mijenjati ni kasnije. (HT)

 

Izvor: www.poslovni.hr
Foto: Damir Spehar/PIXSELL 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox