Potraga za blagom nova turistička aktrakcija u Baranji

Foto: Shutterstock

Igra potrage za blagom, projekt Turističke zajednice Baranje koji financira Ministarstvo turizma, nova je turistička atrakcija u Baranji. 

Po riječima Nenada Bračuna, direktora Turističke zajednice Baranje, projektom "potrage za blagom" Baranja se upisuje na geocaching kartu svijeta, zajednice koja u svijetu ima oko pet milijuna geocachera.

U tijeku je postavljanje "kutija s blagom" na 20 lokacija u Baranji, između ostalog u Kopačkom ritu, ali i na svim onim destinacijama gdje inače turisti rado dolaze, rekao je Bračun. Dodao je kako je igra potrage za blagom neobično popularna u svijetu, jer očito da kod ljudi budi i avanturistički i istraživački duh.

Skriveno blago koje se traži uglavnom su originalni baranjski suveniri, neki neobični predmeti, propagandni materijali, između ostalog s kartama lokacija sa skrivenim "blagom", pojasnio je Bračun.

Na ovaj način promovirat ćemo Baranju kroz jedan brzorastući segment turizma u svijetu koji podrazumijeva i korištenje GPS uređaja. Ujedno igra potrage za blagom znači boravak u prirodi i dodatne napore u svladavanju određenih prepreka prilikom traženja "blaga", kazao je Bračun. (Hina/HT)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox