Potvrđena optužnica za namještanje poslova u Podravci vrijednih 6 milijuna kuna

Zagrebački Županijski sud potvrdio je optužnicu protiv bivšeg predsjednika uprave Podravke Zdravka Šestaka i direktora nabave Darka Korošeca koje USKOK tereti da su Neviju Prlogu u gotovo tri godine namjestili poslove vrijedne šest milijuna kuna, a on im je zauzvrat financirao radove na nekretninama u privatnom vlasništvu.

Dvojica bivših čelnika u koprivničkoj prehrambenoj tvrtki optuženi su za primanje, a Prlog za davanje mita.

Dvojac iz Podravke, po USKOK-ovim tvrdnjama, od siječnja 2006. do listopada 2008. Prlogu je dodijelio poslove vrijedne šest milijuna kuna.

USKOK tvrdi da se Prlog u dogovoru sa Šestakom i Korošecom javljao na Podravkine pozivne natječaje, a oni su mu dodjeljivali poslove. Prlog im je zauzvrat kao nagradu, to jest mito, obećao da će njegov obrt financirati građevinske i druge radove na nekretninama u njihovu privatnom vlasništvu.

Nakon prihvaćanja optužnice predmet će se dodijeliti raspravnome sucu koji će na pripremnom ročištu odrediti početak suđenja te dokaze i svjedoke koji će biti ispitani na glavnoj raspravi.

Podsjetimo, Šestak je jedan od osmorice optuženih u aferi "Spice" koje se tereti da su oštetili Podravku za 400 milijuna kuna. Među optuženima je i bivši potpredsjednik vlade Damir Polančec, inače kum Nevija Prloga. (Hina/jk)

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox