Povijest Amerike, povijest Europe, gay povijest...

Zakon koji državne škole u Kaliforniji obvezuje na predavanje o povijesnim uspjesima homoseksualnih muškaraca i žena, prvi takav u SAD-u, prošao je parlament te savezne države. Demokratski guverner Jerry Brown nije javno rekao podupire li taj zakon, a ima 12 dana da ga potpiše ili stavi veto. Ako ništa ne poduzme, ta će odluka automatski postati zakon.

 

Zakon je u kalifornijskoj skupštini prihvaćen s 49 glasova za i 25 protiv, a nijedan ga republikanac nije podupro. Senat ga je odobrio već u travnju.

Kalifornija već ima zakon koji traži od državnih škola da poučavaju o tome koliki su doprinos društvu dale žene i pripadnici rasnih i etničkih skupina koje su u povijesti bile diskriminirane, poput crnaca, Hispanaca i Indijanaca.

Pristalice tog novog zakona kažu da će se homoseksualci, lezbijke, biseksualci i transrodne osobe jednostavno uključiti u taj postojeći okvir i njihova će povijest postati dio programa povijesti i drugih društvenih školskih predmeta. Nepošteno je isključiti cijeli jedan dio populacije iz povijesti - rekla je Carolyn Laub, direktorica Saveza Gay-Straight. Ta skupina poduprla je zakon i kaže da takav još nema nijedna druga savezna država. (Hina/MJ)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox