Povoljniji krediti za hrvatske obrtnike

Foto: Shutterstock

Nastavljajući uspješnu suradnju s ciljem potpore hrvatskim obrtnicima, Hrvatska obrtnička komora i Zagrebačka banka sklopile su ugovor o poslovnoj suradnji u kreditiranju članova Hrvatske obrtničke komore.

Ovim se ugovorom obrtnicima omogućuje povoljnije kratkoročno i dugoročno kreditiranje tijekom 2013. godine.

Članovima Hrvatske obrtničke komore odobravaju se kratkoročni krediti za financiranje sezonskih poslova, financiranje ugovorenih poslova za isporuku roba ili usluga kao i financiranje ostalih potreba za obrtnim sredstvima, dok se dugoročni krediti mogu koristiti za financiranje trajnih obrtnih sredstava. Uz povoljnije kamatne stope, kratkoročni krediti ugovaraju se na rok otplate do 12 mjeseci, dok je za dugoročne kredite rok otplate do 36 mjeseci uz mogućnost korištenja perioda počeka do 6 mjeseci, koji nije uključen u rok otplate kredita.

Naknade za obradu kreditnog zahtjeva iznose 500 kuna jednokratno, dok korisnici paket računa-model Partner za kratkoročne kredite ne plaćaju naknadu, a za dugoročne kredite ostvaruju popust na naknadu u visini od 50%. Korisnici paket računa-model Poduzetnik za kratkoročne kredite ostvaruju popust na naknadu u visini od 50%. 

Program Obrtnik&partner pokrenuli smo upravo s ciljem kako bi u suradnji sa Zagrebačkom bankom i drugim partnerima iz najvažnijih sfera gospodarstva našim članovima omogućili kvalitetnije  poslovanje. Drago nam je da se suradnja sa Zagrebačkom bankom, kao strateškim partnerom u projektu Obrtnik&partner, širi i izvan tog područja, posebice u dijelu povoljnijeg financiranja, kako bi obrtnici lakše prebrodili financijske poteškoće i ulagali u širenje poslovanja i novo zapošljavanje, rekao je predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec.

Ponosni smo na dobru suradnju s obrtnicima i ovo je još jedan od načina nadogradnje naših odnosa. Važno je istaknuti da, osim posebne ponude niza proizvoda i usluga banke, obrtnici u Zagrebačkoj banci mogu dobiti stručnu pomoć pri izradi poslovnih planova kao i besplatnu izradu investicijskog elaborata za konkretnu investiciju kao ključnih dokumenata u realizaciji financiranja, naglasila je ovom prigodom članica Uprave Zagrebačke banke Daniela Roguljić Novak.

Ugovor o poslovnoj suradnji za 2013. proizašao je iz programa Obrtnik&partner, nastalog s ciljem promicanja interesa hrvatskog obrtništva, u sklopu kojeg je svim registriranim obrtnicima, članovima HOK-a, izdana Visa Obrtnička kartica. Također, prošle je godine Zagrebačka banka u suradnji s HOK-om raspisala svoj natječaj za Donaciju godine namijenjenu originalnim proizvodima koji su nastali kao rezultat uspješne suradnje obrtnika i dizajnera, a što će se nastaviti i u 2013.g. (PS/HT)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox