Povratak Amerikanaca na Jadran

Zbog najave uspostavljanja zračnog mosta između SAD-a i Hrvatske, u posljednja dva tjedna je snažno porastao broj rezervacija gostiju iz Amerike – pokazuju rezultati rezervacija turističke agencije Croatia Luxury Rent.


Nakon teškog i neizvjesnog početka godine kada je tijekom siječnja zabilježen pad broja posjeta stranici, a posljedično i broja rezervacija, čini se kako su optimistične najave domaćih turističnih djelatnika ipak bile s pravom utemeljene.

Već početkom veljače prodaja smještaja Croatia Luxury Renta je porasla za tridesetak posto u odnosu na siječanj te identičan porast u ožujku u odnosu na veljaču. Početkom travnja, kada je zabilježen početak i ekspanzija trećeg vala COVID-a 19 desila se stagnacija koja je donijela identične rezultate kao i tijekom mjeseca ožujka.

Dolaskom toplijeg i sunčanijeg vremena, od početka svibnja događa se iznimno visok rast broja rezervacija. Točnije, u prva dva tjedna je zabilježen rast od čak 100% u odnosu na prethodni mjesec.

Posebno veseli podatak kako je zbog nedavne najave uspostavljanja zračnog mosta između SAD-a i Hrvatske došlo do velikog broja rezervacija s američkog i kanadskog tržišta. Također raduje podatak da rast bilježe i tržišta Velike Britanije te zemalja Skandinavije.

Uz navedena prekomorska tržišta, zbog popuštanja mjera u Švicarskoj, Austriji i Poljskoj, krajem travnja i početkom svibnja gosti iz tih zemalja dominiraju po broju rezervacija putem službene stranice CLR-a. PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox