Požega: Više "teških droga" i uzgojene marihuane

Na području Policijske uprave požeško-slavonske unatrag tri godine zabilježena je veća prisutnost tzv. teških droga - heroina i kokaina, a ono što zabrinjava je i povećanje umjetnog uzgoja marihuane u zatvorenom prostoru, izvijestio je načelnik Odjela kriminalističke policije Željko Grgić.

Grgić je na konferenciji za novinare istaknuo kako su lani zbog proizvodnje i prodaje marihuane na području te PU bile prijavljene 22 osobe, a evidentirano je oko 250 konzumenata marihuane.

Glasnogovornica požeško-slavonske PU Ivana Radić rekla je kako je zadnja akcija policije bila provedena u ponedjeljak, 14. ožujka, u ulici Bana Petra Berislavića u Požegi. Tada je kod 32-godišnjeg muškarca zaplijenjeno 218 grama marihuane u PVC vrećicama i staklenkama te 20 lončanica sa zasađenim biljkama marihuane, visokih od 5 do 30 centimetara.

Uz to pronađena je i oprema za uzgoj marihuane - lampe, ventilator, specijalna gnojiva, termometri, "tajmeri" i drugo. Počinitelj je uhićen te je nakon kriminalističkog istraživanja pušten na slobodu, a protiv njega podnesena je kaznena prijava.

Tijekom prošle godine na području PU požeško-slavonske evidentirano je 10-ak uzgajivača marihuane u zatvorenom prostoru, na tavanima i potkrovljima kuća. (Hina/jk)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox