Poznanstva igraju važnu ulogu

Većinu cijenjenih čitatelja sigurno bi začudila slijedeća scena: u vrlo otmjenom uredu uspješne arhitektice sjedi troje do suza nasmijanih ljudi – rasplesani mladi čovjek sa zulu kopljem i štitom u rukama, i dvije starije gospođe koje su se međusobno veselo mjerkale odjevene u tradicionalnu afričku odjeću. Kako bi razjasnili ovu čudnovatu situaciju, vratit ćemo sat kojih trideset minuta unazad.

Prošlo je više od šest tjedana otkad je Goran unaprijeđen (čitaj – gurnut) na mjesto voditelja prodaje u novom projektu njegovog poslodavca – uvoz, zastupanje i veleprodaja njemačke linije alata za obradu drveta. Do tada uspješni komercijalist suočio se s najvećim izazovom svoje karijere. Tijekom sljedećih pet tjedana koje je proveo u Njemačkoj, u edukacijskom centru principala, Gorana susvakodnevno mučile dvojbe: „Jesam li donio pravu odluku ili sam se usosio tako da me ni onaj francuski kuhar s televizije neće moći izvući?!“.

Te crne misli su se izmjenjivale sa grozničavim planiranjem budućih akcija. Goranu je bilo jasno: ako želi da ovo sve uspije, priprema mora biti takva da savezničko iskrcavanje u Normandiji izgleda kao igranje lego kockicama... PS/S.P. 

 

 

Naslov članka: Poznanstva igraju važnu ulogu 

Autor: Danijel Bićanić

Izvor: Poslovni savjetnik br.68-69, str. 58-59

 

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox