Poznata prva tri zakupaca najveceg logistickog centra u RH - RC Zone Samobor

RC Europe, razvojna i investicijska grupa iz Češke, objavila je početak nove faze izgradnje svog prvog projekta u Hrvatskoj – najvećeg i najmodernijeg logističkog centra RC Zone Samobor te imena prvih zakupaca, redom velikih igrača iz logističkog sektora.


U blizini izlaza na autocestu A3 te slovenske granice, na zemljištu ukupne površine 170.000 kvadratnih metara nalazit će se impresivni objekt od 86.000 kvadrata namijenjen iznajmljivanju. Prostor budućeg logističkog centra vrijednog preko 100 milijuna eura, a čiji se završetak očekuje za godinu dana, zakupci će moći koristiti u skladu sa svojim željama i potrebama – za skladištenje, proizvodnju ili uredsko poslovanje.

Potencijal i prednosti RC Zone već su prepoznala tri značajna zakupca koji su svoje buduće poslovanje odlučili unaprijediti unutar gospodarske zone Bobovica. Prvi dogovor sklopljen je s

hrvatskom podružnicom globalnog logističkog predvodnika DB Schenker koji je prisutan u preko 150 zemalja s više od 2.000 poslovnica i oko 74.500 zaposlenika. Uslijedio je Logaritam, tvrtka čiji tim iskusnih stručnjaka već petnaestak godina tržištu nudi usluge skladištenja, skladišne manipulacije, nacionalne distribucije, ali međunarodnih otpremničkih usluga. Treći u nizu partnera je Milšped koji već 30 godina pruža suvremene logističke i transportne usluge u 14 zemalja na 3 kontinenta. Iako već posjeduju impozantno skladište u obližnjoj Svetoj Nedelji, potvrdom ovog partnerstva postojeće kapacitete značajno će proširiti novim.

Nakon mjeseci predanog rada i uspješno završenih pripremnih te zemljanih radova, projekt je nedavno ušao u novu fazu, u kojoj će fokus biti na armiranobetonskim radovima i montaži predgotovljenih konstrukcija, uključujući 120 fasadnih stupova, ali i dugo iščekivanje krovne konstrukcije.

Izuzetno smo ponosni na dosadašnji napredak projekta RC Zone Samobor, sve ide prema planiranom rasporedu, a kapaciteti se ubrzano pune respektabilnim imenima iz industrije. Veselimo se budućim dogovorima i samom završetku radova. Želio bih pohvaliti cijeli tim te zahvaliti Gradu Samoboru i lokalnoj zajednici na podršci i suradnji u stvaranju logističkog centra koji će biti ključan za lokalnu i regionalnu ekonomiju, ali i postaviti nove standarde u logističkoj industriji, poručio je Antonín Dillenz, CEO RC Europea i voditelj projekta.

Osim poslovnog uspjeha, RC Europe je posvećen je održivosti i zaštiti okoliša. Projekt RC Zone dobar je primjer zelene i održive gradnje u skladu s međunarodnim certifikatom BREEAM®. Uključivat će solarnu fotonaponsku elektranu snage 7 MW na krovu, kao i stanice za punjenje električnih kamiona i automobila. Za grijanje i hlađenje implementirat će se dizalice topline te druga ekološki prihvatljivija rješenja kako bi ovaj centar predstavljao budućnost održive logistike i poslovanja. PS/SM

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox