Predstavljen Poduzetnički impuls, poduzetnička injekcija vrijedna 376 milijuna kuna

Na gospodarskom forumu u Jastrebarskom e ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras predstavio je program Poduzetnički impuls, plan poticanja poduzetništva i obrtništva za 2012. godinu, vrijedan 376 milijuna kuna.

Na gospodarskom forumu jaskanski poduzetnici, obrtnici te zainteresirani građani mogli su doznati sve prednosti sudjelovanja u programu Poduzetnički impuls koji ima za cilj pokrenuti hrvatsko gospodarstvo, izvijestili su iz Grada Jastrebarskog.

Ministar Maras je rekao kako planom poticanja malog i srednjeg poduzetništva Vlada planira rasteretiti gospodarstvo, smanjiti nelikvidnost i pokrenuti investicije. S Poduzetničkim impulsom definirali smo jasne ciljeve u vidu broja poticaja, očekivanih investicija i broju novih radnih mjesta, naglasio je. U Jastrebarskom smo svjesni koliko je nužno pomoći malim i srednjim poduzetnicima kao i obrtnicima jer upravo zahvaljujući njima stopa nezaposlenosti u Jaski je skoro dva puta manja nego u ostatku Hrvatske, istaknuo je gradonačelnik Jastrebarskog Mihael Zmajlović.

Upravo stoga, naglasio je Zmajlović, Poduzetnički impuls, koje je iniciralo Ministarstvo poduzetništva i obrta, smatramo pravom i konkretnom mjerom koja će pomoći mnogima obrtnicima i malim poduzetnicima u Hrvatskoj pa i u Jastrebarskom. (Hina/HT)

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox