Predstavnik EU-a u BiH za borbu protiv korupcije

Posebni predstavnik Europske unije u BiH Peter Sorensen pozvao je u ponedjeljak vlasti u toj zemlji da se obračunaju s raširenom pojavom korupcije, istaknuvši da je to jedini put da se zemlja približi Europskoj uniji.

 

Da bi Bosna i Hercegovina postala članicom Europske unije, morat će pokazati da se aktivno bori protiv korupcije - rekao je Sorensen na konferenciji posvećenoj međunarodnom danu borbe protiv korupcije koju je organizirao Transparency International BiH (TI BiH).

Danski diplomat na čelu posebnog EU-ova ureda u Sarajevu istaknuo je kako je u najnovijem izvješćju Transparency Internationala navedeno da je u zemlji raširena pojava korupcije u javnom sektoru što negativno utječe na gospodarski razvoj i vladavinu prava. Pritom je pozvao vlasti BiH da unaprijede borbu protiv korupcije.

Izvršni ravnatelj TI BiH Srđan Blagovčanin ocijenio je nezadovoljavajućim to što je u prošloj godini procesuirano samo jedanaest slučajeva korupcije, a od toga je sedam osoba osuđeno na uvjetne kazne. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox