Preko 700 učenika i profesora sa Banije već bilo na moru u sklopu projekta ”Tisuću učenika, milijun doživljaja”

644 učenika i 79 profesora iz Sisačko-moslavačke županije do sada su proveli ukupno 44 dana (po 4 dana po školi) u 11 hotela u 8 gradova diljem jadranske obale. Usput su napravili izlete u 4 nacionalna parka i obišli brojne druge kulturne znamenitosti.


Do sredine listopada kroz projekt „Tisuću učenika, milijun doživljaja“ koju su organizirale najveće turističke kompanije, članice Hrvatske udruge turizma, uz podršku Ministarstva turizma i sporta, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva kulture i medija, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja te Središnjeg državni ured za demografiju i mlade, ukupno će proći više od 1000 učenika i 95 njihovih profesora sa Banije.

Turističke kompanije su za sve osigurale besplatan smještaj te obroke, i to Valamar Riviera Hotels, Aminess hoteli Novigrad, Plava laguna Poreč, Maistra Rovinj, Arena Hospitality Group Pula, Jadranka Mali Lošinj, Adriatic Luxury Hotels, Jadran Crikvenica, Hoteli Omišalj, Falkensteiner Zadar, Turisthotel Zadar, Bluesun hoteli Zagreb, Imperial Riviera Rab te Radisson Blu Resort & Spa Split, dok su uključena Ministarstva te Središnji državni ured za demografiju i mlade osigurali prijevoz i posjete zanimljivostima i nacionalnim parkovima u blizini destinacija.

Izlet nam je omogućen zahvaljujući donatorima kojima od srca zahvaljujemo, ovoj djeci je to doista potrebno. Ovaj poklon nam jako puno znači, da se malo opustimo, odmorimo, uživamo u ljepotama Istre. Izlet je odlično organiziran, domaćini su iznimno ljubazni. Uživali smo u ljepotama Brijuna, Arena je prekrasna. Nema riječi kojima bismo opisali ovo što smo ovdje doživjeli“, kazala je Gabrijela Kramarić, pedagoginja Strukovne škole Sisak koja je u sklopu projekta sa svojim učenicima posjetila Istru.

Učenici Srednje škole Topusko također su se vratili sretni i zadovoljni s putovanja.

Proteklih dana su "sređivali" doživljaje i iznosili pohvale na organizaciju cjelokupnog događanja, posebno po pitanju odličnog smještaja u mobilnim kućicama Zaton Holiday Resorta i vrlo ljubaznog gostoprimstva u NP Krka te Muzeju antičkog stakla u Zadru. Stoga Vam još jednom u ime svih učenika, roditelja i nastavnika i u svoje osobno ime najsrdačnije zahvaljujem na vrlo plemenitoj gesti kojom ste uljepšali početak školske godine našim maturantima, prenijela je dojmove svojih učenika ravnateljica Željka Gajdek.

Lana Pahić profesorica u pratnji Gimnazije Sisak se javila na povrtaku kući: Bližimo se svojim kućama puni lijepih dojmova. Puno hvala na svemu, sve je bilo odlično - smještaj, hrana, program, organizacija. Baš sve.

Turistički sektor je već nekoliko puta pokazao spremnost na pružanje ruke solidarnosti i pomoć kad je najpotrebnije i ponosni smo da smo to mogli učiniti i ovog puta za učenike s područja Banovine, izjavio je Veljko Ostojić, direktor Hrvatske udruge turizma.

PS/SM

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox