Premijerka i dalje šuti o crnim fondovima

Potpredsjednik HDZ-a Ivan Jarnjak izjavio je nakon sastanka užeg Predsjedništva HDZ-a kako su medijski navodi vezani uz njegovo ime i slučaj crnih fondova "laž i neistina", najavivši da će podići tužbu protiv bivše računovotkinje HDZ-a Branke Pavošević.

Jarnjak: Podignut ću tužbu protiv Branke Pavošević

Odlučio sam, prvi put u životu, podnijeti tužbu protiv Branke Pavošević za koju se navodi da je izrekla te laži i neistine, rekao je Jarnjak na konferenciji za novinare u središnjici stranke, koju je sazvao u svoje ime. Jarnjak je izvijestio da je jutros nazvao glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića i razgovarao s njime, te će dati iskaz pred DORH-om o svim okolnostima koji se navode u medijima, dodao je Jarnjak. Upitan kako to da ga državni odvjetnik već nije zvao, s obzirom da je Branka Pavošević, osumnjičena u aferi Fimi medija, svoj iskaz USKOK-u dala već u srpnju, Jarnjak je odgovorio kako to treba pitati državnog odvjetnika, a da on nije mogao znati kada je tko dao iskaz. Novinari su Jarnjaka pitali nije li to što je zvao Bajića uplitanje u rad pravosudnih organa, a Jarnjak je odgovorio kako nije.

Jadranka Kosor šuti i šalje priopćenja

Na pitanje hoće li samo on iz HDZ-a dati iskaz, rekao je kako se sada ovdje radi samo o njemu, a stranka je svoj stav o medijskim navodima objavila u priopćenju. Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor nakon sastanka nije davala izjave, kao ni većina članova Predsjedništva stranke. Potpredsjednik HDZ-a Andrija Hebrang ponovio je da nije vidio ništa u vezi crnih fondova, a sve što zna o tom slučaju zna iz medija, dok je potpredsjednik HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks izjavio da ne zna ništa ne zna ni o kakvim crnim ili bilo kakvim fondovima. Na sastanku su bili, među ostalima, potpredsjednik HDZ-a i ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta, glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić te zamjenik predsjednice HDZ-a Jadranke Kosor, potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva Darko Milinović.

Vlada (ne)informiranih

Neki šute, a neki pak kažu da za to prvi put čuju - iz medija. Malo je zemalja u kojoj se vodstvo države svako jutro iznenadi kada pročita novine. Kako bi to izgledalo da David Cameron kaže da je prvi put za nerede u Londonu čuo iz medija, a da Barack Obama kaže da je za prijevare u američkom zdravstvenom sustavu čuo iz medija. Ali kada članovi Vlade kažu da su nešto čuli "prvi put" iz medija, to postaje hrvatska svakodnevica. Možda bi Hrvatskoj pored svih ministarstava i nepotrebnih agencija trebalo jedno ministarstvo informiranja. Sigurno se građani ne bi požalili jer i sami žele Vladu koja ne treba čitati novine da bi shvatila što se događa u državi. (Hina/HT)

 

Foto: Goran Jakus/PIXSELL

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox