Premijerka Kosor predsjedniku Josipoviću o transparentnosti proračuna

U vezi s jučerašnjom izjavom predsjednika Ive Josipovića o transparentnosti proračuna premijerka Jadranka Kosor je danas izjavila kako bi voljela da je to predsjednik "rekao nama u vladi", jer "mi radimo velike poslove kako bismo još više smanjili rashode".

 

O netransparentnosti proračuna nema govora, jer mi smo prvi put zamrznuli rashode 2011., a osim toga smo uklopili četiri milijarde novih izdataka te ostali na proračunu kao i prošle godine, rekla je Kosor.

Predsjednik Josipović je jučer nakon sjednice gospodarskog savjeta izjavio da je transparentnost proračuna, odnosno jasnoća trošenja državnog novca važno sredstvo pravedne porezne politike. Kako je rekao, po nekim podatcima otvorenost proračuna u Hrvatskoj je 58 posto, a u SAD-u čak 95 posto, "pa bi ubuduće u proračunu trebalo biti što manje generalnih opisa, a što više detalja".

Na upit o izjavama Slavka Linića o kriminalističkom istraživanju tokova novca namijenjena obrani Rijeke, predsjednica vlade je rekla da "kad ne bi bilo tragično, bilo bi smiješno". Tu je riječ o napadu na institucije hrvatske države, cilj kojega je urušiti ih, ocijenila je. Često smo slušali takve napade, rekla je premijerka, ponovivši kako je temeljno načelo da borba protiv korupcije mora ići u svim smjerovima i da nema nedodirljivih. (Hina)

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox