Premijerka obilježila početak radova na čvoru Sredanci

Nakon što je označila početak radova na osječkoj obilaznici, predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor je na čvoru Sredanci obilježila početak radova na dionici autoceste A5 Beli Manastir - Osijek - Sredanci - Svilaj.

 

Dionica je dužine 3,2 km i nastavlja se na već izgrađenu dionicu Đakovo-čvor Sredanci i spajati će čvor Sredanci s budućim graničnim prijelazom Svilaj na granici s Bosnom i Hercegovinom. Investitor radova vrijednih oko 187 milijuna kuna (s PDV-om) su Hrvatske autoceste, a izvođač radova je Poslovna udruga koju čine Osijek-Koteks kao vodeći partner i Ingra Zagreb kao partner.

Financiranje izgradnje dionice Sredanci-granica BiH je osigurano kreditom Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Europske investicijske banke (EIB) u kojem svaka sudjeluju s po 50 posto.

Ovo je projekt važan i za gospodarstvo, za prometno povezivanje juga Hrvatske, ali prije svega zbog ponosa i nacionalnog dostojanstva. I u ovako teškim vremenima mi smo u izgradnju autocesta uložili više od dvije milijarde kuna. Od 2004. do 2010. godine izgrađeno je 413 kilometara autocesta i uloženo ukupno oko 23 milijarde kuna. To su podatci koje treba zapamtiti. Oni pokazuju kako smo odgovorno radili i kako je ogroman potencijal u našim građevinskim tvrtkama, ali isto tako kako smo odgovorno radili na razvoju gospodarstva - rekla je Kosor. (Hina)


Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox