Premijerka otvorila dovršenu 1. fazu velikogoričke obilaznice

Premijerka Jadranka Kosor otvorila je dovršenu 1. fazu velikogoričke obilaznice koja obuhvaća dio glavne trase u duljini od 1,2 kilometra i spojne ceste na državnu cestu D 408 u duljini od 2,7 kilometra, što ukupno iznosi 3,9 kilometara.(Hina)

Obilaznica će puno značiti za Velikogoričane, gospodarstvo Velike Gorice i cijele županije, te za sigurnost u prometu, istaknula je premijerka Kosor pohvalivši Hrvatske ceste (HC) koje su u predviđenom roku realizirale investiciju vrijednu 109 milijuna kuna.

Druga faza obilaznice, čija je izgradnja već u tijeku, nastavlja se na prvu fazu i završava na čvoru Kosnica na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac, a ukupne je duljine 5,3 kilometara.

Dovršena obilaznica omogućit će lakši prilaz zračnoj luci i Gradu Zagrebu te trajno skloniti tranzitni promet iz središta Velike Gorice, rečeno je na prigodnoj svečanosti.

Vlada je omogućila nastavak rada na obilaznici unatoč teškim vremenima, zbog čega je teška srca morala odustati od nekih investicija, rekla je Kosor i obećala kako će nastojati da se izgradnja planiranog u slijedećim godinama ubrza, a za neke projekte će tražiti nove načine financiranja.

Predsjednik Uprave HC-a Jakov Krešić podsjetio je da zbog migracija prema Zagrebu i iz Zagreba oko 50.000 vozila dnevno prođe kroz Veliku Goricu, pa će dovršetak cjelovite obilaznice trajno riješiti to usko grlo.

Danas je dovršena prva faza, 3,9 kilometara visokouređene moderne prometnice koja zadovoljava europske kriterije, uz koju su izgrađene kvalitetna biciklistička i pješačka staza.

U drugoj fazi, za koju su radovi u tijeku, dovršit će se trasa do čvora Kosnice, odakle će biti omogućen vrlo kvalitetan ulazak u središte Zagreba preko Domovinskog mosta, najavio je Krešić.

HC je investitor radova, glavni projekt izradio je Projektni biro Palmotićeva, izvođači radova su Viadukt i Dalekovod iz Zagreba, a nadzor provodi IGH.(Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox