Premijerka posjetila buduće gradilište nove pulske bolnice

U sklopu današnjeg jednodnevnog boravka u Istarskoj županiji, predsjednica Vlade Jadranka Kosor je, u pratnji domaćina istarskog župana Ivana Jakovčića i ravnatelja pulske Opće bolnice Lemsa Jerina, posjetila buduće gradilište nove pulske Opće bolnice.

 

Naime, Vlada je na svojoj posljednjoj sjednici donijela Odluku o namjeri davanja državnog jamstva u korist poslovnih banaka za kreditno zaduženje Opće bolnice Pula. Vlada, Istarska županija i Opća bolnica Pula su 28. srpnja ove godine potpisale Sporazum o financiranju izgradnje nove građevine Opće bolnice u Puli. Radi provedbe toga sporazuma Vlada će, nakon natječaja za prikupljanje financijskih sredstava za izgradnju nove bolnice, donijeti odluku o davanju državnog jamstva. Početak izgradnje očekuje se polovicom sljedeće godine.

Premijerka Kosor izrazila je danas zadovoljstvo što je Vlada učinila jedan od zadnjih ali vrlo važnih koraka pred početak realizacije projekta izgradnje nove bolnice u Puli. A taj je projekt, istaknula je, "iznimno važan za stanovnike Pule i Istre". (Hina)

 

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox