Premijerka potvrdila sindikatima izmjene zakona do 15. srpnja

Premijerka Jadranka Kosor potvrdila je na današnjem sastanku čelnicima pet sindikalnih središnjica da će do 15. srpnja u saborsku proceduru biti upućene izmjene zakona koje bi trebale riješiti neka za sindikate i radnike vrlo važna pitanja, poput neisplate plaća i uvođenja radnog sudstva.

 

Na početku sastanka čestitali smo Vladi na završetku pregovora o ulasku Hrvatske u EU, a bili bi izuzetno sretni da se s istim takvim žarom poradi na oporavku našeg gospodarstva, izjavio je novinarima nakon sastanka koordinator sindikalnih središnjica Damir Jakuš.

Na sastanku smo dobili uvjeravanja da će do kraja ljetnog zasjedanja Sabora najveći dio dogovorenih projekata biti ostvaren, a ponovno nam je potvrđeno će s referedumom o ulasku Hrvatske u EU biti proveden i referendum za koji smo skupljali potpise, rekao je Jakuš misleći pritom na referendum kojim bi se ubuduće olakšali uvjeti za raspisivanje referenduma jer bi bilo potrebno 200.000 potpisa prikupljenih u roku mjesec dana.

Do 15. srpnja u saborsku proceduru idu zakoni o pravosuđu, o radnom sudstvu, izmjene Kaznenog zakona i Zakona o kaznenom postupku, uvode se zaštitne mjere zbog neisplate plaća i cijeli set članaka u vezi promjena radnog zakonodavstva, kazao je Jakuš te najavio da će se o tome podrobnije razgovarati slijedećeg tjedna na novom sastanku s premijerkom Kosor. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox