Premijerka se ne da smesti: O izborima ćemo kad završe pregovori s EU

Premijerka Jadranka Kosor je izjavila je u Bratislavi kako nisu točne tvrdnje da je odbila doći u Hrvatski sabor na poziv opozicije i obratiti se zastupnicima vezano uz prosvjede u državi.  

Nije točno, oporba kao u svakoj zemlji želi Vladu prikazati u negativnom svjetlu, rekla je Kosor nakon sastanka s predsjednicom Vlade Slovačke Ivetom Radičovom, zamoljena za komentar ocjena da je odbila doći u Sabor nakon poziva opozicije zbog situacije nemira te odbila reći termin novih izbora.

U parlament, kaže Kosor, nije odbila doći nego je imala unaprijed dogovorene obveze. Dodala je i da oporba želi prikazati prosvjede kao izvanredno stanje, ali u Hrvatskoj to ne postoji.

Potvrdila je da se vladajuća koalicija ne želi izjasniti o točnom datumu izbora. Kad ostvarimo povijesni cilj i završimo pregovore s Europskom unijom tada ćemo se dogovoriti o datumu izbora, istaknula je Kosor i dodala da u svakoj zemlji o datumu izbora odlučuju vladajući.

Istaknula je da bi izlazak na izbore u ovom trenutku značio zastoj pregovora. Govoreći o prosvjedima Kosor je objasnila da se oni događaju i u zemljama EU te da su odraz zrelosti, demokracije i društva.

Ne nasilju i ugrožavanju života i imovine, a prosvjedima da, rekla je Kosor. Dodala je da je najvažnije u ovom trenutku završiti pregovore, ojačati gospodarstvo i ne ugroziti turističku sezonu. (Hina/jk)

 

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox