Premijerka traži poništenje HAC-ovog natječaja

Premijerka Jadranka Kosor zatražila je od Hrvatskih autocesta (HAC) poništenje natječaja za zapošljavanje na naplatnoj postaji u Vrgorcu, zbog polemika u javnosti i nezadovoljstva dijela kandidata za zapošljavanje, priopćeno je iz vladinog Ureda za odnose s javnošću.

Mediji su početkom kolovoza pisali da je prilikom natječaja i zapošljavanja blagajnika na naplatnoj postaji u Vrgorcu prekršen zakon i preporuka komisije za zapošljavanje. Premijerka je nakon toga 9. kolovoza zatražila izvješće o natječaju i zapošljavanju, a sada i poništenje natječaja za zapošljavanje na novoj dionici autoceste Zagreb-Dubrovnik.

Po pisanju medija, uprava HAC-a prilikom zapošljavanja deset blagajnika na naplatnoj postaji nije poštovala izbor stručnog povjerenstva koje je sastavilo listu kandidata, među kojima je bilo i nekoliko hrvatskih branitelja, već su zaposlene osobe s političkim vezama.

Prema dokumentaciji kojom raspolažu mediji, povjerenstvo za zapošljavanje sastavilo je rang listu kandidata na kojoj su prvih deset mjesta zauzeli hrvatski vojni invalidi, branitelji ili djeca poginulih branitelja. No, posao su navodno dobili kandidati koji su na listi bili od 15. do 76. mjesta, a jedna je osoba zaposlena iako se uopće nije javila na natječaj. U HAC-u su medijima tada odgovorili da su na naplatnoj postaji Vrgorac na radno mjesto blagajnika zaposlili deset novih radnika temeljem jedne jedinstvene odluke o izboru kandidata te da svi zaposleni radnici, među kojima ih pet ima status branitelja, zadovoljavaju uvjete. (Hina/jk)

 

 

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox