Prestaje izlaziti "21. stoljeće"?

Kako javljaju iz tvrtke Miran dan d.o.o., izdavača "21. stoljeća", donesena je odluka o privremenom obustavljanju izlaska ovih dnevnih novina. Razlog - problemi s tiskarom Vjesnik.

 

Riječ je o privremenoj obustavi izlaženja "21. stoljeća" i to zbog, kako kažu, "neobjašnjivog ponašanja tiskare Vjesnik d.d. koja nam je inicijalno dogovorenu cijenu tiska bez obrazloženja i utemeljenih razloga povećala više od tri puta". "Pod takvim uvjetima projekt ne može biti profitabilan i održiv te je, nažalost, jedina moguća i odgovorna odluka privremeno obustaviti izlazak dnevne novine“, izjavio je vlasnik i direktor projekta Marjan Jurleka.

Iz Vjesnika, pak, opovrgavaju ove tvrdnje. Kažu da je cijena tiska dogovorena na temelju 100.000 primjeraka na dan, ali je tržište odlučilo da se novine tiskaju u nakladi oko 20.000 primjeraka, što znatno poskupljuje proizvod.

"Tiskara Vjesnik svoju uslugu tiska "21. stoljeća" ispunila je kvalitetno, na vrijeme i po izdanim narudžbama izdavača novina tvrtke 'Miran dan', a cijena je obračunata po standardima i potpisanom ugovoru", izvijestili su iz tiskare. Objašnjavaju da izdavač nije osigurao papir za tisak, što je bila njegova obveza, niti je osigurao novac za podmirenje dospjelih obveza tiskanja koje danas iznose 1,7 milijuna kuna, a ukupan dug je oko 2,5 milijuna kuna.

Dnevne novine "21. stoljeće" na tržištu su nepuna dva mjeseca, prosječna dnevna prodaja u posljednjih mjesec dana iznosila je 15.000 primjeraka, a u pojedinim danima nadmašivala je prodaju na kiosku konkurentskih izdanja koja su na tržištu već dugi niz godina, tvrde iz tvrtke Miran dan. Dnevna novina 21. stoljeće danas drži 7% ukupne prodane naklade dnevnih listova na kioscima. (PS)

 

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox