Priča se o štednji, a Čačić osniva novu agenciju

Prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić osniva novu agenciju. Trebala bi biti pri Ministarstvu gospodarstva, a glavna zadaća Agencije za konkurentnost još uvijek nije poznata, piše tportal.hr

Osnivanje agencije koja bi trebala probuditi konkurentnost države još je samo jedan u nizu poteza u sklopu proširenja državno aparata. Dvadeset ministarstava i 43 agencije, to je trenutna statistika hrvatske birokratske strukture.  Nije jasno kakav će biti djelokrug rada nove institucije i koliko će se preklapati s Nacionalnim vijećem za konkurentnost, savjetodavnim tijelom koje okuplja predstavnike poslovne zajednice, Vlade, sindikata i znanstvenika te koje je za glavnu prepreku konkurentnosti Hrvatske ocijenilo neučinkovitu birokraciju.

Jedne druge Čačićeva agencije, one za investicije u energetskom sektoru, nema izdvojene u državnom proračunu. To je razlog nedavnog sukoba između Radimira Čačića i ministrice okoliša Mirele Holy jer se nisu mogli dogovoriti oko toga kome će agencija biti odgovorna, samo ministru gospodarstva ili cijeloj Vladi. Planirano je milijun kuna za njeno osnivanje. (HT)

 

Izvor: www.tportal.hr
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox