Prilika za posao: HEP uskoro zapošljava od 500 do 1.000 mladih inženjera

HEP će uskoro objaviti natječaj za zapošljavanje između 500 i 1.000 mladih inženjera tehničkog profila kako bi pomladio kadrove, najavio je u intervjuu za Bankamagazine predsjednik Uprave Zlatko Koračević.

Zlatko Koračević je istaknuo kako je sada zadnji čas da mladi inženjeri seknu iskustvo od starijih kolega.

Više od 30 posto zaposlenih u HEP-u ima iznad 55 godina, a mladom inženjeru treba 5-6 godina za stjecanje kompetencija. Usto, loše vođena kadrovska politika rezultirala je time da je u omjeru  zaposlenih 60 posto tehničkog i 40 posto netehničkog osoblja, a benchmark je 80 prema 20 posto.

Koračević je također otkrio investicijske planove HEP-a prema kojima će ove godine najviše, oko milijardu kuna uložiti u revitalizaciju najstarije i najveće HE Zakučac, koja radi već 50 godina. U 2012. ukupne su planirane investicije HEP-a oko 3,5 milijardi kuna zbog čega će se morati dodatno zadužiti za 290 milijuna eura.

Koračević upozorava na pogoršanje naplate isporučene struje. Za čak 38 posto električne energije isporučene  gospodarstvu prošao je rok naplate, a ukupna su potraživanja od kupaca dosegla 1,9 milijardi kuna.  (jh)

 

 

Izvor: www.bankamagazine.hr
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

 

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox