Prodaja automobila pada i u Njemačkoj

Foto: Ilustracija

Prošle je godine u Njemačkoj registrirano gotovo tri posto manje novih automobila nego u 2011., pokazali su objavljeni službeni podaci. 

U 2012. u Njemačkoj je registrirano ukupno oko 3,1 milijun novih automobila, u odnosu na 3,17 milijuna koliko ih je registrirano u 2011., objavilo je u godišnjem izvješću udruženje automobilske industrije VDA. Posebno oštar pad zabilježen je u prosincu kada se broj registracija novih automobila smanjio čak 16 posto, ističe se. Predsjednik VDA Matthias Wissmann naglasio je da su brojke u skladu s očekivanjima i da su rezultat "nesigurnosti" među potrošačima zbog dužničke krize u eurozoni. Ujedno je prognozirao snažne rezultate u novoj godini zahvaljujući u prvom redu prodaji u inozemstvu.

Svjedočimo vrlo dinamičnom rastu automobilske industrije izvan zapadne Europe a njemačka automobilska industrija ima nadproporcionalno veliki udio u tome, ustvrdio je Wissmann u priopćenju, izdvajajući posebno Kinu kao snažan motor rasta.

Učinit ćemo sve što možemo kako bismo sačuvali i dodatno povećali naš udio u svjetskom tržištu, koji trenutno iznosi oko jedne petine, napomenuo je. Naš potencijal za rast leži u prvom redu u međunarodnim tržištima.

U VDA očekuju da će ove godine u Njemačkoj biti registrirano oko tri milijuna novih automobila. (Hina/HT)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox