Prodaja jedino rješenje za Zagrebački velesajam

Gubitaši Zagrebačkog holdinga su pred kolapsom! Što napraviti s Velesajmom i podružnicama u minustu odlučivat će šef Holdinga Ivo Čović i gradonačelnik Milan Bandić, piše Večernji list.

Hipodrom, Maksimir, Mladost,  Šalata, Skijalište-Sljeme, Jarun, Bundek, dvorane u Trnskom, Trešnjevci, Dubravi i Peščenici, klizalište Velesajma i Dom sportova su u problemima  zbog manjka novca odnosno manjih subvencija Grada.

Zagrebački Velesajam je poseban problem. Podsjetimo, prošli tjedan je zbor radnika Velesajma tražio smjenu cijelog vodstva podružnice jer su u prvih šest mjeseci ove godine  imali gubitak od 20, 654 milijuna kuna.

Glasnogovornik Holdinga Dušan Viro rekao je da će povjerenstvo s gradonačelnikom razmatrati djelatnost Velesajma u sljedećih deset godina. Raspolažemo ogromnim površinama koje nisu nužne te želimo vidjeti ima li Grad interesa sagraditi objekte od općeg društvenog značaja ili ih ponuditi privatnim investitorima, objasnio je Viro.  Na taj način nagovijestio je mogućnost podjele Velesajma na dijelove i prodaje.

Upitno održavanje sportskih događaja

Holdingova podružnica Upravljanje sportskim objektima koja se brine o održavanju sportskih objekata u Zagrebu u minusu je 15,6 milijuna kuna i ne staje na tome. Grad Zagreb je sportskim objektima ove godine dodijelio 32 milijuna kuna za održavanje sportskih dvorana, a potrebno im je 55 milijuna kuna. Ivo Erić, voditelj podružnice za Upravljanje sportskim objektima rekao je da u metropoli neće biti sportskih događaja ako grad ne počne plaćati. (jk)

 

 

 

Izvor: Večernji list, 19. listopada 2011.
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox